Over Opusijburg

FullSizeRender

Opusijburg is een nieuw initiatief van Brigitte Timmermans. In 2005 richtte ze Muziekschoolijburg op, samen met een collectief van docenten. Om concurrentie te vermijden is Muziekschoolijburg in 2008 aangeboden aan Muziekschoolamsterdam en zo geworden tot locatie IJburg, vallend onder MA.
Met Opusijburg wil ze zich vooral richten op het vioolonderwijs om zo de viool nog beter onder de aandacht brengen.
Opusijburg wil samenwerken met andere docenten van strijkinstrumenten, zoals cello, altviool en contrabas, om een strijkorkest op IJburg op te zetten. Opusijburg wil bijdragen aan en onderdeel zijn van een levendig muzikaal klimaat op IJburg.

Brigitte Timmermans studeerde viool aan het Conservatorium van Hilversum en Amsterdam bij Iwan Gross en Joan Berkhemer, daarna in Brussel aan het Koninklijk Conservatorium bij Mark Kowalski. Ze nam meerderde malen deel aan het kamermuziekfestival te Morges in Zwitserland. Speelde mee in muziektheaterproducties en begeleidingsorkesten, remplaceerde in het NPO en Limburgs Symphonieorkest. Ze geeft les in Haarlem bij De Vioolschool, waarmee ze ook als coach zomercursussen heeft gegeven oa tijdens het Hoffestival.