Groepslessen

DSC_0027kleinGroepslessen voor de jongste violisten

Over de lessen:
De les is een brede algemene muzikale les, waarin wordt gewerkt aan de auditieve ontwikkeling. Er wordt gezongen en bewogen op de muziek. Via een door de leerlingen zelf gemaakt notatiesysteem wordt geleidelijk aan gewerkt naar het notenbeeld en het spelen van bladmuziek. Plezier staat voorop!
Muziek koppelen met tekenen is een fijne manier om ontdekkingen te doen op het instrument, net zoals het maken van eigen klanken en geluiden, op de viool. We werken onder andere met MINI VIOOL, een methode voor kinderen vanaf 5 en 6 jaar. De kinderen raken op een natuurlijke manier vertrouwd met het instrument. Vanuit het zingen van liedjes, wordt de muziek vertaald naar het instrument. Eerst het spelen van ritmes, later ook de melodie. We maken vanaf het begin samen muziek, je leert van elkaar, samen klinkt het nog mooier. De groepsles duurt ongeveer 2 jaar. Daarna kan verder worden gegaan met individuele lessen.

Groepslessen voor gevorderden

Twee keer per jaar worden groepslessen georganiseerd waarbij aandacht wordt besteed aan belangrijke punten van het vioolspelen. Zo blijft de houding van de viool en strijkstok altijd iets waarbij je steeds bijleert, hoe goed je ook speelt. Ook verschillende streeksoorten leer je kennen en schaaf je steeds een beetje bij zodat je veel mogelijkheden hebt om de muziek te laten klinken.
Leer je dat samen met anderen dan leer je ook nog van elkaar!
De groepslessen zijn naast de gewone lessen. Kijk in de agenda wanneer ze gepland zijn.

Samenspel:

Drie keer per jaar is er voor alle leerlingen een mogelijheid om in een ensemble te spelen.
Gedurende 5 lessen leren we naar elkaar te luisteren, samen ritmisch te spelen en te genieten van de samenklanken als het heel erg zuiver is. We ronden af met een concert. Er wordt thuis extra geoefend om het op het concert goed te laten gaan. Ook rekening met elkaar leren houden en natuurlijk plezier maken zijn onderdeel van het samenspel. Dat kan natuurlijk nooit in je eentje allemaal. Voor leerlingen van alle niveau’s een onmisbare aanvulling op de reguliere lessen.

Contact: info@opusijburg.nl

Telefoon: 06 24670813